Connect with us

Eveniment

„Copilărie Furată. Spune nu căsătoriilor timpurii” – O campanie a Partidei Romilor „Pro-Europa” Dolj

Partida Romilor

Published

on

Președinte Partidei Romilor„Pro Europa” Dolj, Romeo Tiberiade, nu mai vrea căsătorii între copiii romi, o campanie în acest sens fiind derulată în județ, timp de o lună.

Romeo Tiberiade a spus că astfel de situații sunt foarte multe în județul Dolj și că oamenii ar trebui să înțeleagă că aceste căsătorii nu ajută cu nimic copiii.

„Noi ne aflăm, acum, într-o campanie de informare. Vom merge peste tot în comunitate, vom da și pliante și vom sta de vorba cu romii. Trebuie să le explicăm la ce riscuri își expun copii atunci când hotărăsc să ii căsătorească devreme. Mulți din ei nu știu carte și atunci și astfel îi vom ajuta noi să înțeleagă că nu este bine cum procedează. Nu toți romii își căsătoresc copii de la vârste fragede. Ne dorim însă ca fenomenul care este destul de grav în Dolj sa scadă și chiar să fie stopat. Trebuie să se respecte legea, să se căsătorească la 18 ani dar nu la 9,10,11 ani cum se întâmplă acum. Vom lupta cu acest fenomen cât de mult se poate”, a declarat Tiberiade.

Acțiunea de informare se va derula sub sloganul „Copilărie Furată. Spune nu căsătoriilor timpurii”, în perioada 19 septembrie-19 octombrie.

Ținem la tradiții, dar luptăm pentru integrarea socială a romilor.
Luptăm împotriva căsătoriilor între copiii cu vârste sub 18 ani, înainte de terminarea studiilor de liceu și universitare. Susținem păstrarea tradițiilor, dar moral și legal.

Duminică 22 septembrie PRPE Dolj a fost în Piața Mihai Viteazu din municipiul Craiova. La acţiune au participat: Romeo Tiberiade, Iulian Paraschiv, Cristea Ana, Preda Florin, Matache Darius, Badanac Sorin, elevi de etnie romă de la mai multe școli, profesori, reprezentanți ai Jandarmeriei. A fost amplasat un cort și copiii au împărțit materiale informative în timp ce dansau.


Copilăria este bucurie. Căsătoria trebuie să aibă loc atunci când un bărbat și o femeie își doresc acest lucru.


Elevii merg la școală. Când un individ este stăpân pe sentimentele sale și major, educat, atunci își poate da consimțământul pentru a se căsători.
Copilăria nu este de vânzare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015