Connect with us

La zi

Covasna: Aproape 170 de familii din Sfântu Gheorghe au solicitat cardul de familie numeroasă

Published

on

Aproape 170 de familii cu trei sau mai mulţi copii din municipiul Sfântu Gheorghe au solicitat Primăriei să le acorde „Carduri pentru familii numeroase”, pe baza cărora pot beneficia de gratuităţi sau de reduceri la evenimentele culturale şi la centrele de agrement din subordinea instituţiei.

Cardurile sunt acordate în baza unui program multianual iniţiat de autorităţile locale, ce are ca scop sprijinirea familiilor cu cel puţin trei copii, stimularea creşterii natalităţii şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi-a exprimat convingerea că programul este benefic pentru dezvoltarea comunităţii locale, menţionând că acesta va avea efecte pe termen lung, iar rezultatele vor putea fi cuantificate peste câţiva ani.

Practic, începând din acest an familiile care au minimum trei copii beneficiază de abonamente gratuite în parcările publice din municipiu şi 75% reducere la serviciile şi programele oferite de instituţiile publice din subordinea Primăriei, respectiv la teatru, cinema, casa de cultură, patinoar, piscină, ştrand, pârtia de schi şi baza de agrement de la Şugaş Băi, etc.

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, părinţii trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă un loc de muncă, iar elevii să nu aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul anului şcolar anterior.

Depunerea dosarelor se poate face pe tot parcursul anului, până pe data de 10 a fiecărei luni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015