Connect with us

Social

Covasna: ISJ solicită sprijinul comunităţii pentru dotarea elevilor defavorizaţi cu aparatură pentru învăţământ online

Published

on

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna solicită sprijinul membrilor comunităţii pentru dotarea elevilor defavorizaţi cu aparatură electronică, astfel încât şi aceştia să poată participa la cursurile online.

Potrivit datelor transmise de unităţile de învăţământ cu privire la participarea elevilor din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu la cursurile de pregătire online, a rezultat că la nivelul claselor a VIII-a participarea a fost de 84% şi de aproape 82% la clasele a XII-a.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, preotul Vasile Antonie Tămaş din Vâlcele a făcut referire la situaţia comunităţii de romi din Hetea.

„Stau şi mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, comuna Vâlcele, judeţul Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99% nu au internet şi 80% îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală. Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării. (…) Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane. La ce să folosească tabletele? (…) Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun”, scrie acesta pe pagina de socializare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015