Connect with us

Comunicate

Daniel Vasile, deputat al minorităţii rome în Parlamentul României: Comunicat în legătură cu situaţia de la Timişoara

Published

on

În calitatea mea de deputat in cadrul Parlamentului României, de reprezentant al Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”, dar si de etnic rom, condamn cu vehemență si cu îngrijorare declarațiile D-nei Prefect de Timiș, Liliana Oneț, prin care aceasta asociază, în mod direct, etnia romilor cu factori de risc de sănătate publică, respectiv cu posibila contaminare cu CORONA VIRUS – COVID19, în cazul unei eleve minore de etnie romă, presupusă a fi suspectă.

Astfel, solicit, în mod urgent, Primului-ministru, Domnului Ludovic Orban, să dispună, de îndată, demiterea, din funcția publică, a reprezentantului Guvernului, deoarece astfel de declarații stau la baza stereotipurilor si prejudecăților față de romi, conduc la comportamente discriminatorii, de marginalizare, și propagă ură rasială.

În cursul zilei de mâine, Asociația Partida Romilor Pro-Europa va înainta o plângere către CNCD și îi va supune, atenției, toate detaliile, pentru ca acesta să dispună constatarea și aplicarea de sancțiuni în sensul celor aratate mai sus.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015