Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din viata romilor – 29.06.2019

În cadrul emisiunii „Din viața romilor”, vă prezentăm evenimentele care au avut loc la Dumbrăveni, în județul Sibiu, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la primul act politic al romilor.

Published

on

Sâmbătă, în cadrul emisiunii „Din viața romilor”, vă prezentăm evenimentele care au avut loc la Dumbrăveni, în județul Sibiu, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la primul act politic al romilor. În acestă localitate, cunoscută sub numele de Ibașfalău, imediat după Unirea de la Alba-Iulia, reprezentanții romilor au organizat o primă Adunare Națională și au redactat un manifest adresat statului Român. La împlinirea a 100 de ani de la acest prim act politic al romilor din România, Partida Romilor „Pro-Europa” a realizat o serie de evenimente culturale și artistice, menite să celebreze un secol de activism al minorității rome.

Veți putea urmări în această ediție interviu cu președintele Asociației Partida Romilor “Pro-Europa”, Nicolae Păun, chiar de la Castelul Apafi, din locul în care a avut loc întâlnirea delegaților romi în 1919. Cum este văzut acest fapt istoric în zilele noastre, cu ce se identifică astăzi minoritatea romă dar și ce se poate realiza în beneficiul acesteia, aflați din emisiunea „Din viața romilor”, la Național TV, sâmbătă 29 iunie, de la ora 9.00!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015