Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din Viața Romilor – Ediția din 13 noiembrie

Published

on

Sâmbăta aceasta vă prezentăm povestea din spatele Secției de Limbă și Literatură Rromani, un loc foarte special care a fost posibil grație eforturilor depuse de profesorul Gheorghe Sarău și Nicoale Păun-președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Îi vom cunoaște pe cei ce formează astăzi nucleul tânăr al  Catedrei de Rromani. Mai mult decât profesori, Luiza Medeleanu, Alexandru Zamfir și Cristian Pădure sunt mentori și prieteni pentru zecile de studenți care decid să se înscrie anual la Secția de Limbă și Literatură Rromani.  

Cătălin Manea-deputatul romilor în Parlamentul României vine cu noutăți legate de accesul la educație al elevilor romi. Este vorba despre un curs de formare de noi mediatori școlari care se va derula în perioada 8-14 noiembrie. Totodată, vom discuta și despre necesitatea înființări unei poziții noi:  aceea de inspector școlar pentru minoritatea romă, o poziție distinctă față de cea a inspectorului școlar pentru minorități.

Din Viața Romilor se difuzează sâmbătă, de la ora 10.00, pe Național TV și duminica, de la 16.30 pe postul N24 Plus, dar și pe pagina noastră de Facebook și canalul YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015