Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din Viața Romilor – Ediția din 25 septembrie

Sâmbăta aceasta vă invităm la o discuție despre noua strategie a Agenției Naționale pentru Romi

Published

on

Sâmbăta aceasta vă invităm la o discuție despre noua strategie a Agenției Naționale pentru Romi. La trei luni de la investirea sa în poziția de președinte al ANR, domnul Iulian Paraschiv va discuta cu Sorin Sandu despre noul cadru strategic pentru îmbunătățirea situației romilor,  bugetul recent aprobat dar și viitoare acțiuni derulate de ANR.

Tot atunci vedem un material de la Târgoviște acolo unde a avut loc ședința de reorganizare a filialei Dâmbovița. La ședință au fost prezenți membrii consiliului director care au elaborat strategii ce vizează educația, locurile de muncă, și recensământul de anul viitor.

O lucrare foarte utilă elevilor de gimnaziu care se pregătesc să descopere universul Limbii Romani este  Alfabetarul trilingv Rrom-Român-Englez. Lucrarea a apărut cu sprijinul Asociației Partida Romilor Pro-Europa. Despre acest suport didactic ne va vorbi Ionel Cordovan, unul dintre autorii lucrării.

Spre finalul ediției vă oferim un material special dedicat lingvistului și cercetătorului Marcel Courthiade, cel care și-a dedicat întreagă viață studiului Limbii Rromani.

Emisiunea „Din viața romilor“ se difuzează sâmbătă de la ora 10.00, pe Național Tv şi duminică de la 16.30, pe postul N24 Plus, dar și pe pagina noastră de Facebook și canalul YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015