Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

„Din Viaţa Romilor” – Ediţie specială pe 27 iunie

Published

on

Daniel Vasile, deputatul minorității rome în Parlamentul României, este invitatul realizatoarei Monica Cornea, în ediția de sâmbătă a emisiunii Din viața romilor. După o perioadă foarte încărcată cu evenimente care au vizat comunitatea romă, deputatul minorității rome ne povestește acum, pas cu pas, cum a arătat agenda sa politică în ultimele luni.

Prezent pe teren dar și în Parlament, Daniel Vasile a înregistrat o serie de realizări menite să aducă echilibru și progres în comunitățile de romi. Amintim doar o parte dintre acestea: instituirea Zilei Memoriale a Holocaustului Romilor-Samudaripen, la data 2 august. Introducerea unui proiect de lege pentru modificarea codului penal pentru a diminua actele de violență și abuz, ca urmare a ultimelor evenimente petrecute la Murgeni sau Bolintin.

Scrisorile Deschise adresate președintelui Klaus Johannis, prim-ministrului Ludovic Orban sau domnului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela, în care apară minoritatea romă de valul de jigniri la care acesta a fost supusă odată cu apariția virusului covid-19. Despre deputatul și omul Daniel Vasile, vă invităm să aflați mai multe în ediția de săptămâna aceasta.


Emisiunea „Din viața romilor” se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 10.00, la postul Național TV şi duminica de la ora 16.30 la Naţional 24 PLUS.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015