Connect with us

La zi

„Drepturile minorităţilor naţionale – de la teorie la practică”, tema taberei interetnice organizate de Asociaţia Indentitate şi Dialog

Published

on

„Drepturile minorităţilor naţionale – de la teorie la practică” este tema ediţiei din acest an a taberei interetnice organizate de Asociaţia Indentitate şi Dialog, care va reuni în localitatea Bicfalău, timp de aproape o săptămână, tineri aparţinând diverselor minorităţi naţionale din ţară. 

Preşedintele asociaţiei, Alexandru Andriesei, a menţionat, miercuri, că tabăra, care va începe pe 29 august a.c, este finanţată de Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, iar activităţile vor fi centrate pe promovarea valorilor culturale, a identităţii etnice, dar şi pe promovarea dialogului interetnic.

„Dorim ca judeţul nostru să dea încă o dată exemplu în ce priveşte buna convieţuire interetnică, dialogul fiind baza societăţii civile moderne. Promovând drepturile minorităţilor naţionale prin raportarea lor la sistemul de protecţie vom aduce în atenţia tinerilor modul în care statul român asigură fiecăruia un tratament echitabil (…) Participanţii la tabără vor avea ocazia să îşi promoveze, cu mândrie, etnia din care fac parte, vor povesti despre frumuseţea culturală a acesteia, despre personalităţile marcante, despre drepturile minorităţilor şi despre aportul pe care acestea l-au avut la dezvoltarea statului român modern”, a declarat Alexandru Andriesei. 

Acesta a mai precizat că „dialogul este începutul încrederii, iar încrederea stă la baza bunelor relaţii” şi i-a invitat pe toţi cei care doresc să asiste la dezbateri. 

„Noţiunile de dialog interetnic, bună înţelegere, convieţuire, conlucrare, armonie şi bucurie (…) sunt şi reperele Asociaţiei Interetnice Identitate şi Dialog, sunt obiectivele după care îşi ghidează activitatea, organizaţia propunându-şi să contribuie la promovarea dialogului interetnic şi a unui climat interetnic european. România îşi doreşte ca fiecare cetăţean să simtă ca el însuşi reprezintă o parte din statul român şi, alături de strămoşii săi, contribuie la existenţa şi dezvoltarea României”, a adăugat acesta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015