Connect with us

Sanatate

ECDC: Rapelurile la vaccinuri trebuie avute în vedere pentru toţi adulţii

Şefa Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), a declarat că dozele de rapel la vaccinurile împotriva coronavirusului ar trebui avute în vedere pentru toţi adulţii

Published

on

Andrea Ammon, şefa Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), a declarat că dozele de rapel la vaccinurile împotriva coronavirusului ar trebui avute în vedere pentru toţi adulţii, cu prioritate pentru cei în vârstă de peste 40 de ani, informează Reuters.

În septembrie, când a emis recomandările precedente, ECDC – agenţia sanitară a UE – afirma că nu este nevoie urgentă de doze „booster” pentru cei complet vaccinaţi din populaţia generală, însă sugera această procedură pentru persoanele cu sistemul imunitar slăbit şi, ca măsură de precauţie, pentru vârstnicii sensibili.

Reuters observă că noua poziţie constituie o schimbare majoră şi reaminteşte că recomandările ECDC nu sunt obligatorii, însă guvernele ţărilor din Uniunea Europeană ţin seama de ele pentru deciziile de politică sanitară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015