Connect with us

Sanatate

Echipa ISU CBRN nu a identificat substanţe periculoase la şcolile cu elevi intoxicaţi din Daneţi şi Dăbuleni

Published

on

Echipa specializată în intervenţii la accidente chimice, biologice şi radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj care a a efectuat măsurători în şcolile din comuna Daneţi şi oraşul Dăbuleni, unde mai mulţi copii au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat în urma unor dezinfecţii, nu a identificat prezenţa vreunei substanţe periculoase.

„În ambele cazuri, echipa specializată în intervenţii la accidente chimice, biologice şi radiologice/nucleare (CBRN) din cadrul inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă a efectuat măsurători la faţa locului pentru a determina eventuala prezenţă a unor substanţe periculoase, precum şi valorile de concentraţie în aer asociate. În urma efectuării măsurătorilor, aparatele din dotarea autospecialei care au fost utilizate nu au indicat prezenţa vreunei substanţe periculoase”, precizează ISU Dolj.

ISU Dolj a înregistrat, miercuri, în jurul orei 10,00, un apel primit prin numărul unic de urgenţă 112, prin care a fost anunţat că, la şcoala generală din localitatea Daneţi, copiii dintr-o clasă prezintă stări de rău: ameţeală, greaţă, stări de vomă etc.

La faţa locului au fost trimise trei autospeciale destinate transportului victimelor multiple, o autospecială de prim ajutor medical, două ambulanţe SAJ şi autospeciala de cercetare CBRN, activitatea la faţa locului fiind coordonată de grupa operativă.

Echipajele de intervenţie au constatat la faţa locului că este vorba despre 16 copii, dintre care 15 au fost încadraţi în urgenţa tip cod verde (stabil), iar unul la urgenţa tip cod galben (prezenta dureri de cap, greaţă, vomă etc.). Toţi minorii au fost transportaţi la dispensarul medical din localitate, iar în urma investigaţiilor toţi 16 au fost trimişi la unităţi spitaliceşti din municipiul Craiova, pe întreaga durată a intervenţiei, toţi copiii fiind conştienţi, cooperanţi şi în afara oricărui pericol.

Un al doilea apel de urgenţă a fost primit la ora 11,44, anunţând că la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni s-au prezentat 9 copii prezentând simptome similare celor de la Daneţi.

„Acestora li s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă de către cadrele medicale din spital. La faţa locului au fost trimise o autospecială pentru transportul victimelor multiple, o ambulanţă SAJ, autospecială de cercetare CBRN, dar şi grupa operativă a inspectoratului. Toţi cei 9 copiii au fost conştienţi şi cooperanţi cu cadrele medicale, fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, precizează ISU Dolj. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015