Connect with us

La zi

Echipamentul de protecţie este obligatoriu pentru angajaţi în lupta cu coronavirusul

Partida Romilor

Published

on

Administratorii firmelor au fost nevoiți să își mute activitatea în online și să apeleze la firmele de curierat pentru a-și livra produsele către clienți. De asemenea, băncile, supermarketurile, clinicile medicale și farmaciile trebuie să funcționeze în continuare.

Pentru toți cei care lucrează în aceste locuri, angajatorii au pus la dispoziție o serie de echipamente menite să le ofere protecția necesară împotriva epidemiei de COVID-19. De altfel, autoritățile recomandă purtarea unor echipamente care să ne ofere protecție eficientă de fiecare dată când suntem nevoiți să părăsim casa pentru diverse activități.

Obligația oricărui angajator în contextul actual este să pună la dispoziția angajaților, în mod gratuit, diverse produse igienico-sanitare, cum ar fi dezinfectant pentru mâini. De asemenea, măștile fac și ele parte din echipamentul de protecție în lupta cu Coronavirusul, la fel ca mănușile.

Printre alte moduri în care putem combate acest temut virus atunci când ne află la locul de muncă se numără și următoarele:

 

  • Asigurarea dezinfectării suprafețelor cu soluții pe bază de alcool;
  • Buna ventilație a birourilor;
  • Efectuarea unui instructaj pentru angajați, cu privire la măsurile de igienă care trebuie respectate de fiecare dintre noi atunci când ne aflăm în locuri publice;
  • Păstrarea unei distanțe optime (minim 1,5 m) între colegi, în cadrul biroului;
  • Punerea la dispoziție a unor termometre cu infraroșu, care pot fi folosite pentru depistarea febrei, unul dintre simptomele frecvente ale infectării cu noul virus;
  • Alegerea unor furnizori de încredere care respectă normele de protecție impuse pe timp de pandemie.

 

În plus, dacă deplasarea până la serviciu este obligatorie, angajatorii pot pune la dispoziția angajaților diverse mijloace de transport, astfel încât aceștia să evite folosirea transportului în comun.

Dacă, la nivelul colectivului de la serviciu există persoane suspecte de infectarea cu COVID-19, nu este nevoie să apelezi la numărul pentru situații de urgență, dacă suspecții sunt asimptomatici. În acest mod, eviți aglomerarea liniilor telefonice. Cel mai indicat este ca aceste persoane să se auto-izoleze la domiciliu timp de 14 zile, la fel ca și ceilalți colegi care au luat contact cu aceștia. Pentru orice alte informații de care ai nevoie, poți apela la linia TELVERDE creată special pentru perioada pandemiei.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015