Connect with us

Educatie

Galaţi – Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”: „sChOOL-RURAL” – Şcoala de vară pentru copiii din mediul rural’

Published

on

Un număr de 75 de copii din cinci comune din judeţul Galaţi, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 14 ani şi proveniţi din familii defavorizate, vor participa la proiectul „sChOOL-RURAL – Şcoala de vară pentru copiii din mediul rural”, organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, informează, luni, reprezentanţii instituţiei de cultură.

În cadrul şcolii de vară, care se va desfăşura pe parcursul a cinci săptămâni, începând cu data de 9 august, vor fi organizate patru ateliere tematice (luni-joi) pentru fiecare dintre comunele partenere: de teatru (TheatreLab), literatură (ReadingLab), comunicare nonverbală (MusicLab), creativitate (StoryLab).

Aceste ateliere vor urmări promovarea incluziunii, a diversităţii şi a toleranţei, stimularea expresivităţii şi a creativităţii copiilor, dezvoltarea gândirii critice, a abilităţilor personale şi de comunicare.

Atelierele se vor desfăşura atât la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, cât şi într-un cadru nonformal – foişorul din Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

„Acest proiect de educaţie culturală nonformală, al cărui scop este facilitarea accesului la cultură a copiilor din mediul rural gălăţean, a fost declarat câştigător de către Administraţia Fondului Cultural Naţional, în sesiunea II/2021. Fiecărei comune partenere – Drăgăneşti, Măstăcani, Scânteieşti, Valea Mărului şi Vânători – îi va fi alocată o săptămână de ateliere tematice, între orele 10,00 şi 15,00, iar în ziua de vineri a fiecărei săptămâni copiii vor vizita Grădina Zoologică şi Faleza Dunării. Ziua de vineri va fi susţinută financiar în totalitate de Consiliul Judeţean Galaţi” a declarat directorul Bibliotecii, Corina Dobre.

Bugetul total al proiectului este de 59.837 de lei, din care 52.657 de lei reprezintă finanţare asigurată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, iar 7.180 de lei reprezintă contribuţia Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, din fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015