Connect with us

Social

Germania vrea sa ajute rromii romani si bulgari sa se integreze

Avatar

Published

on

Multe familii rrome din Berlin se gasesc intr-o situatie dramatica, iar autoritatile locale lucreaza la un plan pentru a ajuta rromii din Romania si din Bulgaria si pentru a face fata imigratiei din cele doua tari si din fostele state iugoslave.

Scopul actiunilor autoritatilor germane este de a creste ajutoarele alocate imigrantilor, scrie ziarul german Der Tagesspiegel, citat de Focus News, iar potrivit La Voix de la Russie, rromii au dificultati in a se integra in Germania.

Planul vizeaza deschiderea unor adaposturi temporare, facilitand astfel primul contact intreimigranti si serviciile sociale germane. Cu toate acestea, nu este clar de unde provine finantarea pentru proiect, iar printre prioritati se numara si educatia si ingrijirea medicala.

Exista 168 de grupuri pentru educatie, care sunt compuse in cea mai mare parte din copii rromi care se pregatesc sa mearga la scoala si care nu au mai fost niciodata la scoala. Intr-un an si jumatate, numarul grupurilor educationale a crescut de trei ori.

Totodata, cele mai multe familii de rromi nu au asigurari de sanatate si se bazeaza pe organizatiile de caritate. Autoritatile de la Berlin vor sa imbunatateasca imunizarea si controlul medical al copiilor si al femeilor gravide.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015