Connect with us

La zi

Grecia: Amplă operaţiune de testare pentru COVID-19 într-o aşezare de romi

Partida Romilor

Published

on

O amplă operaţiune a început miercuri dimineaţa în prefectura greacă Larisa (est), la ordinele viceministrului pentru apărarea civilă şi gestionarea crizelor, după detectarea mai multor cazuri de COVID-19 într-o aşezare de romi, relatează agenţia ANA.

Un număr de 17 echipe formate din reprezentanţi ai Autorităţii regionale Tesalia, Agenţiei naţionale pentru sănătatea publică EODY, Protecţiei civile şi ai unor spitale din regiune au început să-i testeze pe locuitorii aşezării de romi de lângă Nea Smyrni, susţinuţi de un important dispozitiv de poliţie.

Planul de testare, despre care a fost informată şi procuratura locală, care i-a convocat pe mediatorii romi din aşezare, prevede trei faze, cu ziua 0, adică miercuri, ziua 7 şi ziua 14 şi impunerea de proceduri de carantină pentru fiecare fază, în blocurile de locuinţe şi cartierele unde sunt depistate cazuri pozitive, precum şi transferarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice sau cu simptome reduse la un centru medical special care va funcţiona în regiune.

Autorităţile greceşti au decis să ia măsuri după identificarea a 10 cazuri noi de contaminare în aşezarea de romi, dintre care şapte în aceeaşi familie.

În Grecia, cel mai recent bilanţ al pandemiei, anunţat marţi de Ministerul Sănătăţii, era de 2744 cazuri de infectare (+18 în 24 de ore). Numărul total anunţat al deceselor este de 152, cu o medie de vârstă de 75 de ani, 93,4% fiind persoane peste 70 de ani şi/sau cu boli cronice.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015