Connect with us

Educatie

Iaşi: Elevii din opt unităţi şcolare vor începe şcoala în scenariul roşu

Published

on

Opt unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura activităţile didactice în scenariul 3, cel roşu, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Antonina Bliorţ.

Potrivit acesteia, desfăşurarea în scenariul roşu vizează participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor de clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi pentru cele din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

De asemenea, 308 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi vor desfăşura activităţile didactice în scenariul verde, iar alte 333 de unităţi de învăţământ vor desfăşura activităţile în scenariul galben.

„Scenariul galben presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu”, a explicat reprezentantul ISJ Iaşi.

Măsurile au fost luate întrucât la nivelul judeţului Iaşi, dintre cele 98 de unităţi teritorial-administrative, 64 sunt în scenariul verde, 31 în scenariul galben, 3 în scenariul roşu. Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3 la 1.000 locuitori în Costeşti, Oţeleni, Tansa, între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori în municipiul Iaşi, municipiul Paşcani, Podu Iloaiei, Târgu-Frumos, A.I.Cuza, Aroneanu, Bârnova, Brăeşti, Butea, Ciohorăni, Ciorteşti, Ciurea, Cotnari, Grozeşti, Holboca, Ion Neculce, Mirceşti, Miroslava, Mirosloveşti, Mogoşeşti Iaşi, Popricani, Rediu, Ruginoasa, Schitu Duca, Stolniceni Prăjescu, Strunga, Tomeşti, Ţigănaşi, Valea Lupului, Valea Seacă, Vânători şi sub 1/1000 de locuitori în celelalte localităţi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015