Connect with us

Educatie

Iaşi: Locuri la buget la admiterea de la UMF ”Grigore T. Popa” pentru candidaţii de etnie romă

Published

on

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi va scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, 728 de locuri fără taxă şi 639 locuri cu taxă în lei pentru studiile de licenţă.

Potrivit unui comunicat de presă, alte zece locuri sunt pentru absolvenţii de liceu care provin din sistemul de protecţie socială, dintre care unul la facultatea de Medicină Generală, unul la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală, unul la Colegiul de Nutriţie şi Dietetică, unul la Facultatea de Medicină Dentară, unul la Colegiul de Tehnică Dentară, unul la Colegiul de Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, două la Facultatea de Farmacie, unul la Facultatea de Bioinginerie, unul la Specializarea Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.

Acestora li se adaugă 19 locuri pentru cei care au absolvit licee din mediul rural, dintre care două la Medicină Generală, patru la Asistenţă Medicală Generală, două la Nutriţie şi Dietetică, două la Medicină Dentară, cinci la Tehnică Dentară, două la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, două la Farmacie.

De asemenea, pentru anul universitar 2020-2021, la UMF „Grigore T.Popa” din Iaşi vor fi disponibile trei locuri pentru romi, la Medicină, Asistenţă Medicală Generală şi Tehnică Dentară.

Vor fi şi 34 de locuri pentru românii de pretutindeni, dintre care două la Medicină, două la Medicină Dentară, 20 la Farmacie, cinci la Bioinginerie, cinci la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare.

Pentru studenţii străini sunt 610 locuri pe cont propriu valutar. Dintre acestea, pentru predarea în limba engleză sunt disponibile 200 de locuri la Facultatea de Medicină Generală, 70 de locuri la Facultatea de Medicină Dentară, 45 la Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare. La predarea în limba franceză sunt disponibile 150 de locuri la Facultatea de Medicină Generală şi 100 de locuri la Facultatea de Medicină Dentară.

De asemenea, mai sunt 45 de locuri cu taxă în valută, la predarea în limba română, dintre care 30 pentru Medicină Generală, 10 pentru Medicină Dentară şi 5 la Farmacie.

În urma unei decizii luate de rectorii celor şase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a fost stabilit ca examenele de admitere să fie organizate pe 26 iulie, în urma unei înscrieri online pe plaftorma fiecărei universităţi în parte. Examenul de admitere se vor desfăşura în mod clasic şi simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România. Candidaţii vor susţine un test grilă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015