Connect with us

Educatie

Înscrierea la admitere în universităţile de medicină şi farmacie de stat, online. Testul grilă, în mod clasic şi simultan

Partida Romilor

Published

on

Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie de stat vor fi organizate pe 26 iulie, candidaţii urmând să susţină un test grilă în urma unei înscrieri online, potrivit unei decizii luate de rectorii celor şase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi anunţă joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-au întâlnit recent în şedinţă pentru a discuta aspecte importante privind adaptarea activităţii la noile condiţii date de contextul pandemiei cu coronavirus.

Potrivit comunicatului, cea mai importantă decizie pentru candidaţi a fost ca testul grilă pentru admiterea în ciclul universitar de licenţă să se desfăşoare în mod clasic şi simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie. Cu acelaşi prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licenţă să aibă loc pe platforme online.

„S-a ales această zi pentru că este duminică şi oraşele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidaţi să ştie că vom suplimenta spaţiile de desfăşurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Viorel Scripcariu.

Universităţile de Medicină şi Farmacie au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenţie, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei. Universităţile de Medicină şi Farmacie din ţară se implică activ şi depun eforturi pentru ca studenţii, viitorii studenţi şi cadrele didactice să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de deplină siguranţă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015