Connect with us

Educatie

Inspectoratele şcolare vor elabora un plan de intervenţie local pentru fiecare unitate de învăţământ

Published

on

Inspectoratele şcolare vor elabora un plan de intervenţie local pentru fiecare unitate de învăţământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât „toţi copiii să aibă acces la educaţie”, informează Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Inspectoratele şcolare vor elabora un plan de intervenţie local pentru fiecare unitate de învăţământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toţi copiii să aibă acces la educaţie. Fiecare inspectorat, prin intermediul CJRAE/CMBRAE, va pune la dispoziţie, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor şi părinţilor. Aceştia vor fi sprijiniţi de specialişti pentru a gestiona mai uşor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoţional şi consiliere. Numerele de telefon vor fi afişate pe site-urile inspectoratelor şcolare şi pe paginile web ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării: www.edu.ro şi http://educatiacontinua.edu.ro„, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Potrivit sursei citate, în contextul actual, „pentru a veni în sprijinul” elevilor şi al cadrelor didactice, consilierii şcolari vor participa şi la orele de dirigenţie.

Complementar, CJRAE/CMBRAE va organiza şi sesiuni online pentru profesorii diriginţi, dar şi pentru părinţi, sesiuni care au drept scop o mai bună gestionare a diferitelor situaţii cu care ei se pot confrunta în această perioadă.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a avut, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE).

În cadrul videoconferinţei, ministrul a prezentat măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor.

Potrivit MEC, măsurile vizează componenta educaţională (continuarea procesului de predare-învăţare-evaluare) şi pe cea socio-emoţională (oferirea de consiliere psihologică pentru elevi, profesori şi părinţi).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015