Connect with us

La zi

Integrarea rromilor trebuie discutata de urgenta

Avatar

Published

on

Alianta Europeana pentru Sanatate Publica (EPHA), un ONG cu sediul la Bruxelles, a vizitat Romania si s-a convins ca populatia rroma se gaseste la capatul spectrului socio-economic si trebuie discutata de urgenta integrarea rromilor.

EPHA a stat de vorba cu mai multe parti implicate in integrarea rromilor in cursul vizitei in Romania, in satele Araci si Hetea.

ONG a conchis ca rromii din Romania si Europa sufera de probleme mai mari de sanatate decat alte populatii, din cauza „expunerii lor mai mare la factori nefavorabili precum lipsa locuintelor, lipsa de acces la surse de apa, educatie slaba si statut socio-economic redus”.

EPHA subliniaza ca solutia pentru ruperea acestui cerc vicios este educarea, recunoasterea profesionala si angajarea Mediatorilor Sanitari Rromi.

In cursul vizitei in Romania, EPHA a aratat ca Romania a fost foarte grav afectata de criza economica, asa ca sanatatea populatiei a fost afectata, la randul sau, de reducerile in randul fortei de munca din sanatate.

Cu cat mai repede se inlatura obstacolele din calea Mediatorilor Sanitari Rromi, cu atat se pot obtine rezultate mai bune pentru comunitatile de rromi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015