Connect with us

La zi

„La Mulţi Ani” tuturor celor care poartă numele de Constantin sau Elena!

Published

on

Departamentul Mass Media al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa” urează La Mulţi Ani tuturor celor care poartă numele de Constantin sau Elena!

Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc pe 21 mai pe Sfântul Împarat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, cunoscuţi drept cei care au dat libertate crestinismului.

Împaratul Constantin a devenit, prin Edictul de la Milano, un adevarat protector al creştinilor. În timpul domniei sale au fost adoptate o mulţime de decizii in favoarea Bisericii şi a preotilor. În 321, el a declarat duminica drept sărbătoarea săptămanala a creştinilor, zi de odihnă în imperiu şi zi în care şi soldaţii asistau la slujbă.

Despre mama sa, Elena, se spune ca a fost prima femeie care şi-a eliberat sclavii şi a ajutat creştinii persecutaţi.

Citeşte şi Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015