Connect with us

Sport

Leonard Moise – Locul I kumite, cadeţi. Pentru prima dată în istoria Karate-ului olimpic român, un sportiv câştigă medalia de aur la un Campionat European

Published

on

Lotul naţional de Karate al României a obţinut o performanţă extraordinară chiar în anul în care Jocurile Olimpice vor gazdui, pentru prima data in istorie, si proba de Karate.

Sportivii români au participat la Campionatul European pentru cadeţi, juniori şi U21 de la Budapesta, obţinând o medalie de aur, două de argint, trei locuri 7 şi două locuri 9.

La eveniment au participat 1185 de sportivi din 52 de ţări, delegaţia României având 32 de sportivi.

România a ocupat locul 10 pe naţiuni, la egalitate cu Grecia. Primele locuri au fost ocupate de Turcia, cu 6 medalii de aur, 3 de argint si 6 de bronz, Franta, cu 4 medalii de aur, 2 de argint si 4 de bronz si Azerbaijan, cu 4 medalii de aur, 1 de argint si 3 de bronz.

Rezultatele obtinute de sportivii români:

– Leonard Moise (CS Dinamo/ CS Scorpion) – Locul I, kumite cadeti +70 kg.

Au fost inscrisi 33 de sportivi, Leonard invingand, in ordine, sportivi din Marea Britanie, Polonia, Ungaria, Rusia si, in finala, Cehia.

– Maria Cristina Coman (CS Dinamo) – Locul 2, kumite cadete +54 kg.

Au fost 36 de sportive inscrise, Maria invingand, in ordine, sportive din Muntenegru, Suedia, Slovacia, Azerbaidjan si, in finala, a fost invinsa de sportiva din Bielorusia.

– Florentin Tanas (CS Otopeni) – Locul 2 – kumite juniori +76 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 36 de sportivi, a invins succesiv sportivii din Marea Britanie, Muntenegru, Cehia, Ungaria, Franta, iar in finala a fost invins de catre reprezentantul din Azerbaijan.

– Bianca Alexandra Iorga (CS Rapid) – Locul 7 – kumite juniori -53 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 35 de sportive.

– Alexandru Gabriel Anghel (CS Otopeni) – Locul 7 – kumite juniori -61 kg, intr-o categorie in care au fost inscrisi 39 de sportivi.

– Miruna Mihaela Malauta (CS Jiul Petrosani) – locul 7 – kumite U21 -61 kg, intr-o categorie in care au fost inscrise 32 de sportive.

– Petru Comanescu (CS Sagitarius) – Locul 9 – kata cadeti, 32 de sportivi au fost inscrisi la aceasta categorie.

– Pavel Goicea (ACS Karate Ploiesti) – Locul 9, kumite cadeti, -53 kg, 40 de sportivi au fost inscrisi la aceasta categorie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015