Connect with us

Politic

Madalin Voicu vrea sa reglementeze, prin lege, folosirea insemnelor regale

Published

on

Deputatul Madalin Voicu a depus la Parlament un proiect prin care se interzice folosirea insemnelor regale, cu exceptia Casei Regale a Romaniei. Cei care vor folosi coroana, sceptru sau tron drept simboluri ale puterii regale vor fi aspru sanctionati.
„Am avut o senzatie destul de nefireasca, ca sa fiu delicat, si incomoda in ultimele saptamani, vizavi de evenimentele din familia Cioaba si nu numai. ?i trebuie sa spun ca am suportat si o rusine in acelasi timp, fiind si eu tigan, lucrurile astea m-au afectat intr-un mod vizibil, si cred ca nu numai pe mine. De aceea am sa propun un proiect de lege, o initiativa, care sa interzica explicit folosirea de insemne si efecte ale regalitatii, si ma refer la ceea ce noi numim istoric Casa Regala din Romania, condusa de Regele Mihai, si unde lucrurile trebuie rezolvate in mod civilizat, pentru ca altfel vom avea numai lucruri rele de tras. (…) Nimeni in Romania nu mai poate folosi, asta va insemna acel text din proiectul de lege, insemnele Casei Regale, efectele si denumirea de rege, chiar daca exista intr-o forma sau alta un gen de denumire a regelui asfaltului, regele berii, regele manelelor… Dar explicit, cu coroana, cu sceptru, cu tron si cu denumire in inscrieri oficiale, lucrurile astea nu mai pot fi tolerate si cred ca este in binele etniei pe care o reprezint. Ar trebui sa existe putina decenta si educatie la urma urmei, pentru ca nu putem avea o viata de hazard si de prost-gust la infinit. ?i asa etnia romilor nu este vazuta cu ochi buni” – a declarat parlamentarul, pentru ?tirile ProTV.
Acest proiect ar putea duce la interzicerea regilor romi si la pierderea tuturor drepturilor pentru mostenitorii lui Florin Cioaba, fiii sai, Dorin si Daniel.
Cei doi s-au autoproclamat regi pentru a nu exista dispute intre ei. Astfel, fiul cel mic al lui Florin Cioaba, Daniel Cioaba, a fost inconorat noul rege al romilor din Romania, in timp ce Dorin Cioaba a fost numit rege international al romilor.
„Nu am depus inca proiectul pentru ca Parlamentul nu a inceput. Am vorbit cu colegii mei si o sa-l discutam pana sa ajunga in comisii, astfel incat el sa fie acceptat in unanimitate, ca nu cumva cineva sa creada, pe de o parte majoritarii, pe de alta parte romii, ca as inventa eu acum o noua formula sau un nou comportament al romilor caldarari. Deci ei, daca au aceste titluri, ei sunt in breasla lor considerati sau nu regi, nu si in celelalte bresle ale tiganilor, care sunt 12 sau 15. Unica familie regala recunoscuta este cea a regelui Mihai, pentru moment. Amenzile vor fi intre un milion si cinci milioane de RON?, a explicat Madalin Voicu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015