Connect with us

La zi

MAE salută celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor

Partida Romilor

Published

on

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută celebrarea Zilei Internaţionale a Romilor, eveniment dedicat recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea şi arată că acest moment este „un prilej de a readuce aminte că procesul de incluziune a romilor presupune eforturi susţinute din partea tuturor actorilor relevanţi, atât la nivel statal, cât şi la nivel internaţional”.

Ministerul Afacerilor Externe „condamnă cu fermitate orice act cu caracter rasist sau xenofob şi îndeamnă la asumarea responsabilităţii comune de a înlătura prejudecăţile şi de a lupta împotriva discriminării şi acţiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist”, subliniază MAE într-un comunicat.

Cu atât mai mult, în actualul context, al gestionării epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe consideră că „este de datoria tuturor actorilor sociali de a evita capcana discursului de ură, discriminare, rasism sau xenofobie şi de a continua să pledeze pentru dezvoltarea unor societăţi incluzive, bazate pe respect reciproc, indiferent de etnie, religie sau credinţă”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015