Connect with us

La zi

„Mainstream Sighişoara” – Investiţie europeană pentru incluziunea socială

Published

on

Partenerii proiectului strategic ‘Mainstream Sighişoara – investiţie europeană pentru incluziunea socială’ au organizat, împreună cu o parte dintre beneficiari, o întâlnire de lucru cu scopul dezbaterii nevoilor şi problemelor de zi cu zi ale copiilor din zonele mărginaşe ale oraşului, în care există populaţie de etnie romă, conştientizării acestora şi sensibilizării părinţilor cu privire la drepturile copiilor: dreptul la viaţă, dreptul la educaţie, dreptul la asistenţă medicală, dreptul la sănătate, dreptul la identitate, dreptul la joacă, dreptul la o viaţă de familie, dreptul la siguranţă, dreptul de a nu fi discriminaţi şi dreptul de a avea opinii ascultate.

Cei 4 parteneri cu atribuţii distincte sunt Fundaţia Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR) Cluj Napoca, Municipiul Sighişoara, Fundaţia ‘Veritas’ Sighişoara şi Şcoala Gimnazială ‘Miron Neagu’ Sighişoara.

Proiectul se implementează în perioada August 2017 – Iulie 2020, are o valoare totală de 12.635.894,86 lei şi este co-finanţat din fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

În cele 36 de luni, obiectivul general îl constituie promovarea accesului egal la măsuri integrate de educaţie, ocupare, antreprenoriat, servicii medicale şi sociale, eliberare acte de identitate şi de proprietate, reabilitare locuinţe şi antidiscriminare pentru 600 de persoane din cartierele mărginaşe ale Sighişoarei în care trăiesc etnici romi: Strada Parângului, Strada Viilor, Strada Ştefan cel Mare, Strada Goldberich, Strada Caraiman, Cartierul Rora, Strada Dumbravei şi Strada Plopilor.

Rezultatele muncii de echipă vor fi transpuse în Strategia Locală Antidiscriminare, ca parte a viitoarei Strategii de Dezvoltare Locală a Municipiului Sighişoara, document ce va fi adoptat de Consiliul local al Municipiului Sighişoara.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015