Connect with us

Editorial

Mesajul deputatului Nicolae Păun transmis printr-o scrisoare pe adresa redacţiei „Şi eu m-am născut în România”

Avatar

Published

on

„Acum, în postul Paştelui îi îndemn pe toţi romii şi pe toţi românii să mediteze la o viaţă duhovnicească, fără răutate şi fără atâta ură faţă de aproapele lor!

Dragi colegi, mi-am permis să adresez aceste rânduri redacţiei emisiunii „Şi eu m-am născut în România”, cu speranţa că vor publica aceste câteva gânduri, venite de la mine către voi, cu tot dragul.

În urmă cu 25 de ani am început să lupt pentru binele romilor din România, poate de multe ori am reuşit, alteori am eşuat, dar am continuat să lupt cu speranţa în Dumnezeu că lucrurile se vor schimba în bine pentru romii din ţara noastră.

Acum mă aflu într-o situaţie jenantă, pentru că planează asupra mea o serie de acuzaţii care pot afecta în mod categoric Partida Romilor, organizaţie la care ţin enorm.

Din aceste considerente am gândit că este bine să mă retrag pentru o perioadă de timp.

Vă mărturisesc, pentru mine este foarte important ca toate structurile organizaţiei să se mobilizeze şi să poată depune împreună cu FEDER liste electorale la alegerile locale în toate localităţile unde se regăseşte o populaţie masivă de romi.

Trebuie promovaţi cei mai buni oameni din comunităţi şi să obţineţi un rezultat care să confirme faptul că Partida Romilor şi FEDER sunt cele mai reprezentive organizaţii ale Romilor din România.

Vă îndemn, dragi colegi, să nu încheiaţi nici un acord politic cu nici o organizaţie, altele decât ale romilor, sau să nu încheiaţi nici un acord cu nici un partid politic din România. În peste 25 de ani de la Revoluţie, partidele politice s-au ridicat pe spatele voturilor romilor şi iată unde s-a ajuns.

Este momentul în care să conştientizăm că este nevoie de o organizaţie puternică a romilor în România, pentru a putea să joace un rol important în Parlament, la toamnă!

Organizaţia Partida Romilor este o entitate şi aşa trebuie să rămână, este o moştenire a romilor din România şi pe această cale îndemn şi alte organizaţii ale romilor să ni se alăture în formarea unei mişcări reale a romilor, o mişcare care poate naşte idei noi şi care se poate lupta pentru drepturile romilor din România.

Combaterea rasismului, dezvoltarea comunitară, respectarea calităţii de cetăţean, respectarea drepturilor omului, promovarea culturii, a tradiţiilor, educaţia şi statutul romilor în Europa sunt teme pentru care merităm să luptăm în continuare! Iar eu vă asigur că, în curând, sunt gata să pun umărul la o nouă construcţie a mişcării romilor din ţara noastră, care să dăinuie.

În ceea ce mă priveşte, vă pot asigura că eu pot fi bănuit de multe lucruri în viaţa mea, dar nu am furat şi nu mi-am însuşit nici un ban din banii destinaţi romilor, nici din proiecte europene, sau cu altă finanţare şi nici din banii de la Guvern care au fost repartizaţi prin Hotărâre de Guvern la Partida Romilor. Nu am profitat niciodată de nimeni cu nimic, iar din bunul meu am ajutat cât am putut.

Vă pot asigura, stimaţi colegi, că am să mă zbat să îmi dovedesc nevinovăţia şi totodată, vă promit că nu am să renunţ niciodată la lupta pe care am început-o de tânăr, de la 25 de ani! Îmi poţi lua libertatea de mişcare, dar nu îmi poţi lua libertatea de gândire! Îmi poţi lua funcţiile, dar nu onoarea! Mă poţi batjocori în mod public, dar nu poţi şterge toate faptele bune pe care le-am făcut!

Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor acelor persoane care mi-au transmis mesaje de încurajare şi care m-au susţinut.

În încheiere, le transmit „La mulţi ani!” sărbătoriţilor de Sfântul Gheorghe şi Florii şi vă doresc toate cele bune!

Fie ca Dumnezeu să vă lumineze gândurile.

Bucureşti, 20.04.2016

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015