Connect with us

La zi

Mesajul unei tinere de etinie romă, pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA

Avatar

Published

on

O tânără de etnie romă din Botoşani a apărut pe pagina de Facebook a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti

„Potrivit United Nations, discriminarea, violenţa, abuzurile, îngrădirea dreptului la educaţie şi lipsa egalităţii de gen sunt o piedică serioasă în dezvoltarea fetelor şi a societăţii. Perla Scripcariu este o tânără care nu a abandonat lupta şi încearcă să schimbe mentalităţi”, scrie pe pagina de Facebook U.S. Embassy Bucharest, în mesajul care însoţeşte clipul video.

Astfel, tânăra transmite un mesaj de 35 de secunde, privind  dezvoltarea comunităţilor de romi care, potrivit fetei, se confruntă cu numeroase situaţii discriminatorii.

„Bună, sunt Perla. Cu toate că m-am confruntat cu numeroase situaţii discriminatorii şi de multe ori am fost privită cu superioritate datorită faptului că sunt de etnie romă, aceste situaţii nu m-au împiedicat să îmi doresc să obţin cât mai mult şi să mă dezvolt atât din punct de vedere educaţional, cât şi profesional.

De aceea îmi doresc să mă implic în dezvoltarea comunităţilor de romi şi a imaginii eronate pe care mulţi dintre noi o avem în societate. Îmi doresc să văd cât mai mulţi tineri implicându-se în îmbunătăţirea comunităţilor lor indiferent de mediul din care aceştia provin”, a spus Perla.

Tânăra este din judeţul Botoşani, potrivit site-ului  Botoşăneanul.ro, care subliniază că aceasta a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015