Connect with us

Educatie

Ministerul Educaţiei: Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ decide unde vor fi testaţi elevii

Published

on

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion a afirmat că ordinul comun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost completat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, specificându-se că este la latitudinea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ unde se va face testarea elevilor.

„În aceeaşi modificare a ordinului comun s-au făcut precizări suplimentare cu privire la testarea elevilor. Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public despre cine aplică aceste teste. Am să vă citez: Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învăţământ sau la domiciliul, sub supravegherea părintelui sau a reprezentantului legal. Aşadar, este la opţiunea fiecărei şcoli în funcţie de specificul sau disponibilitatea cadrelor didactice din acea unitate, fără a se impune acest lucru”, a declarat Sorin Ion în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015