Connect with us

Educatie

Ministerul Educaţiei doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a campaniei de vaccinare

Partida Romilor

Published

on

În urma discutiilor cu majoritatea celor implicati în procesul de educatie, precum si a discutiilor cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, cu factori de decizie din cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si cu cei implicaţi în campania de vaccinare, prioritizând starea de sanatate a elevilor şi a personalului din sistemul de învaţamânt, Ministerul Educaţiei îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnica a şcolilor, în urma unei analize responsabile a rezultatelor care vor fi obţinute cu privire la:

– Evoluţia epidemiologica – conform situaţiilor cu privire la rata de infectare în urma vacanţei de iarna/ rezultate relevante colectate la mijlocul lunii ianuarie a.c.;
– Raportarile numerice solicitate inspectoratelor scolare, pentru fiecare unitate de învaţamânt, cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic care are DISPONIBILITATE de vaccinare – situaţie solicitata tuturor unitaţilor şi instituţiilor de învaţamânt cu termen 15 ianuarie, orele 16.00.

În acelaşi timp, se vor avea în vedere şi masurile adoptate de alte state care se confrunta cu o situatie epidemiologica asemanatoare, precum si raportarile din sistemul de educatie cu privire la numarul elevilor aflati în situatii de risc din cauza dificultatilor înregistrate pe parcursul procesului de învatare-predare online (termenul de raportare pentru aceasta situaţie este 11 ianuarie a.c.).

Ne dorim derularea semestrului II în format clasic, însa ne vom putea pronunţa responsabil şi fundamentat doar dupa jumatatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decada a lunii.

Orice scenariu va rezulta în urma analizei va fi luat în considerare. Nu excludem niciun scenariu, fie ca vorbim de prioritate pentru cei mici sau pentru cei care sustin examenele nationale, fie ca vorbim de prioritate a zonelor cu o rata de infectare mai redusa – aşa cum solicita Consiliul Naţional al Elevilor.

Am planificat în aceasta saptamâna consultari cu reprezentanţii elevilor, studenţilor, parinţilor şi cadrelor didactice, pentru a analiza tot spectrul masurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii şcolilor, cât şi în vederea compensarii pierderilor suferite de sistemul de educaţie pe parcursul crizei sanitare. În cursul saptamânii viitoare am planificat, de asemenea, consultari cu factorii de decizie din domeniul sanataţii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015