Connect with us

Social

Ministerul Muncii: Ajutoare de urgenţă de 739.300 lei pentru 219 familii şi persoane singure cu probleme sociale grave

Published

on

Guvernul a aprobat joi acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 739.300 de lei pentru sprijinirea a 219 familii şi persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii şi alunecări de teren, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS), cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 588.800 lei, vor fi alocate pentru 193 familii şi persoane singure din judeţele Arad, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

De asemenea, 139.500 lei vor ajuta 24 de familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Buzău, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, iar 11.000 lei vor fi alocate pentru două familii din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş care se află în situaţii de necesitate cauzate de alunecări de teren.

Potrivit sursei citate, ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015