Connect with us

Sanatate

Ministerul Sănătăţii a avizat înfiinţarea spitalului de copii la Suceava

Published

on

Ministerul Sănătăţii a transmis Consiliului Judeţean (CJ) Suceava avizul pentru înfiinţarea unui spital de copii în municipiul reşedinţă, a informat, joi, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

El a spus că spitalul va fi construit în trei ani, în curtea spitalului vechi, pe o suprafaţă de 3.750 de metri, cu demisol, parter şi cinci etaje, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 79 de milioane de euro.

Flutur a precizat că lucrările pentru construcţia acestui spital ar urma să fie finanţate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi a fost solicitat avizul Ministerului Sănătăţii pentru ca noul spital de copii să poată fi inclus pe lista de investiţii a CNI.

Potrivit lui Flutur, spitalul de copii de la Suceava va avea 412 de paturi, 65 dintre acestea fiind pentru însoţitori.

Preşedintele administraţiei judeţene a subliniat că de serviciile spitalului de copii de la Suceava ar putea beneficia şi pacienţii din Botoşani, dar şi celelalte judeţe limitrofe.

”Noul spital de copii va asigura servicii nu doar pentru pacienţi din judeţul Suceava, urmând a desrvi o zonă mai largă, în concordanţă cu Planurile regionale de servicii de sănătate”, a spus Flutur.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015