Connect with us

La zi

Ministrul Sănătăţii despre plăţile informale: Se vede o diminuare a acestui fenomen

Published

on

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, referindu-se la plăţile informale din spitale, că din rapoartele pe care le are se observă o diminuare a acestui fenomen.

În opinia sa, fenomenul s-a diminuat „de teama sancţiunilor”, pentru că veniturile salariale au crescut, datorită faptului că pacienţii au devenit „mai atenţi”, dar şi în urma campaniilor media.

Sorina Pintea le-a recomandat pacienţilor cărora li se solicită bani să anunţe acest lucru conducerilor unităţilor medicale.

Întrebată dacă spitalele de urgenţă sunt în „topul mitei”, ministrul a răspuns: „În general, da, pentru că în spitalele de urgenţă sunt foarte multe specialităţi, este mult personal medical. Categoric nivelul va fi mai mare faţă de un spital municipal sau orăşenesc, iar numărul de pacienţi care intră în aceste spitale este foarte mare. De aceea în acel clasament categoric întotdeauna vor fi aceste spitale mari”. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015