Connect with us

Sanatate

MS: Achiziţia a 406.000 doze vaccin BCG şi 160.000 doze vaccin hepatitic B

Published

on

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a încheiat „toate procedurile necesare” achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate joi către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.

„Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, la nivel naţional, la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG.

„Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare”, precizează sursa citată.

Totodată, Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării „corecte” pentru recuperare la vaccinare.

„Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, afirmă MS.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015