Connect with us

Educatie

Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”: Tabără de creaţie destinată copiilor

Published

on

Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti” găzduieşte până pe 6 august cea de-a XXIX-a ediţie a Taberei de creaţie ”Vara pe uliţă”, în cadrul căreia copiii vor putea lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară.

„Până pe 6 august copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm că participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional”, informează muzeul.

Timp de patru săptămâni, copiii vor lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară, care îi vor iniţia în olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, măşti şi podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, gravură, dansuri populare, modelaj în lut, confecţionat jucării din lemn, pictură de şevalet, artă medievală.

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, începând cu ora 10,00, la Scena Dumitra din incinta muzeului. Cei mici vor face cunoştinţă cu profesorii coordonatori, vor asculta Corul Vocea Copilăriei din cadrul Programului Naţional Cantus Mundi şi vor cânta şi dansa alături de Ansamblul „Periniţa” din Otopeni.

Detalii se pot afla la adresa de e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015