Connect with us

Asul de trefla

Muzeul Satului: Târgul de Sfântul Dumitru – între 22 şi 27 octombrie

Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie care îşi propune refacerea atmosferei vechilor târguri, va avea loc de vineri până pe 27 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului

Published

on

Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie care îşi propune refacerea atmosferei vechilor târguri, va avea loc de vineri până pe 27 octombrie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, vizitatorii vor avea ocazia, pe parcursul celor şase zile, să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică şi dans, lansări de carte, ateliere de creaţie şi demonstraţii meşteşugăreşti, realizate de creatori populari veniţi la muzeu din toate colţurile ţării.

Doritorii vor putea descoperi frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie: opincărit, ţesut şi podoabe populare, vor putea afla tainele icoanelor pe sticlă, prelucrării lemnului, apiculturii şi pregătirii murăturilor. Înscrierile la ateliere au loc la adresa de email programe.culturale@muzeul-satului.ro şi în urma achitării unei taxe de înscriere. Din cauza situaţiei epidemiologice actuale, la un atelier va fi permisă înscrierea a cel mult opt participanţi.

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este şi ocrotitorul spiritual al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie. Slujba va fi urmată de un concert susţinut de Corul de Copii şi Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române.

Accesul la târg se face cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie pe tot parcursul vizitei (interior şi exterior). 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015