Connect with us

Asul de trefla

Neputinta, saracie, imposibil

Avatar

Published

on

Conditia de baza pentru ca orice om sa poata trai, este sa aiba bani. Ca sa ii castige, in mod firesc, trebuie sa munceasca. In ultimii ani, insa, ocuparea unui loc de munca a devenit o povara tot mai apasatoare pentru marea majoritate a romanilor.

Daca esti absolvent, nu prezinti interes pentru ca nu ai experienta, daca ai peste 35/40 ani, deja esti… trecut si nu mai corespunzi doleantelor angajatorilor.
Si uite asa, daca nu ai un noroc „chior” sau ceva relatii sus-puse, esti o cauza pierduta.
In plus, daca reusesti sa te „agati” de un job, nici asa nu ai certitudinea ca ai siguranta unor venituri, fie ele chiar si mici, dar macar lunare.

Multi dintre angajatori, ori te tin sa prestezi munca fara forme legale, iar tu habar nu ai, ori nu iti platesc datoriile la bugetul de stat… si te trezesti intr-o buna zi ca nu esti asigurat nici la pensii, nici la somaj, nici la sanatate…
Iar toate lucrurile acestea se intampla in conditiile in care, preturile cresc nesimtit de mult, bancile te someaza sa iti platesti ratele la credite, altfel de executa, iar datoriile curente bat la usa ta lunar…
Nici vorba de medicamente, care azi sunt, maine dispar, de alimente care in ciuda abundentei lor pe piata, sunt si de proasta calitate si foarte scumpe etc.

Si uite asa, multi dintre romani se invart intr-un cerc vicios al neputintei, al saraciei, al imposibilului!
Potrivit unor statistici, Romania se afla pe primul loc in Europa, in ceea ce priveste ponderea angajatilor care traiesc la limita saraciei.
Nu mai vorbim de pensionari, care au venituri foarte mici si traiesc, in marea lor majoritate la limita subzistentei.
Unii vor, dar nu au nici o sansa, altii pot, dar nu prezinta interes, iar o alta categorie debordeaza de optimism. Oare de unde il au?!
Daca stai si te uiti atent in preajma ta, majoritatea oamenilor sunt… pierduti! Pe ei, ii mai vede cineva?!

Observ in ultima vreme, o stare de relaxare generala. Un lucru foarte bun, de altfel! Dar oare, acest optimism al unora nu este doar o cortina aruncata peste o scena in spatele carei nu stim ce piesa urmeaza sa fie jucata?!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015