Connect with us

Asul de trefla

Nicu Ion, un profesor de matematică din România, de etnie romă, a ajuns consilier local în Newcastle

Published

on

Nicu Ion, un profesor de matematică de etnie romă, din România stabilit în Newcastle, a fost ales consilier local din partea Partidului Laburist la alegerile locale care au avut loc în Anglia. Ceea ce l-a determinat pe Nicu c-a să candideze au fost prejudecățile faţă de etnia din care face parte și dorinţa de a-și ajuta comunitatea. 

Nicu Ion, un constănțean care s-a stabilit în Marea Britanie acum 9 ani şi-a început campania electorală pentru alegerile locale din Newcastle cu sloganul: „Bună. Eu sunt Nicu Ion și sunt candidatul Partidului Laburist. Deci, nu uitați, pe 6 mai votați Nicu Ion, Partidul Laburist. Urmăriți pagina mea de Facebook, pentru mai multe mesaje!”

Nicu a decis să înceapă o nouă viață în Newcastle, unde a fost acceptat ca profesor de matematică la un colegiu. Iar acum doi ani, s-a hotărât să intre în politică.

Într-un interviu acordat Digi24, Nicu Ion a explicat de ce a vrut să facă acest pas:  „Doream să aduc la cunoștința autoritătilor locale faptul că există o comunitate românească, formată în majoritate din romi, care nu erau reprezentați, nu aveau o voce în viața publică”.

El a ales să candideze din partea Partidului Laburist, care e de centru-stânga, orientat spre politici sociale și care încurajează participarea minorităților în viața publică.

 „Argumentul meu principal a fost competența. Activitățile mele de voluntariat, munca pe care am făcut-o cu comunitatea”, a declarat Nicu referitor la decizia Partidului Laburist de a-l nominaliza drept candidat la consiliul local.

În urma rezultatului obţinut, Nicu Ion vrea să candideze acum și la alegerile parlamentare din Marea Britanie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015