Connect with us

Social

Norvegienii vor sa investeasca pentru comunitatile de romi

Avatar

Published

on

Club Rotary Norvegia in parteneriat cu Asociatia pentru Incluziune si Dezvoltare Sociala Gorj desfasoara proiectul „Together we are stronger”, dedicat comunitatilor de romi din Gorj.

„Proiectul vizeaza trei etape, respectiv vizita in comunitatile de romi, un seminar in cadrul caruia comunitatea de romi sa-si spuna problemele si un atelier de lucru in cadrul caruia aceste probleme sa fie puse pe hartie. Scopul principal al proiectului este acela de a veni in ajutorul romilor pentru a-i ajuta pe acestia sa se dezvolte si pentru a nu mai exista migratii pe baza problemelor sociale si financiare.

Proiectul e primul de acest gen pe care il implementam. Comunitatea roma a reactionat pozitiv, dar si cu neincredere, in sensul ca foarte multi au venit si au promis foarte multe lucruri, dar nu au facut mai nimic. Intentia noastra este buna, dorim sa venim in sprijinul comunitatii rome, in parteneriat cu romii, ei fiind cei care trebuie sa vina sa ne semnaleze problemele cu care se confrunta”, a spus Sorin Torop, vicepresedintele Asociatiei pentru Incluziune si Dezvoltare Sociala Gorj.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015