Connect with us

La zi

O tabără de romi din Grecia, plasată în carantină

Published

on

O tabără de romi a fost plasată în carantină pentru două săptămâni în centrul Greciei după mai multe cazuri de infecţie cu noul coronavirus în rândul locuitorilor săi, au anunţat autorităţile locale, citate vineri de France Presse.

Decizia a fost luată joi seară după teste pozitive asupra a zece persoane în tabăra Nea Smyrni de lângă Larissa, la 354 km nord de Atena.

„Vor fi efectuate teste în întreaga zonă care este încercuită”, a declarat vineri guvernatorul local Costas Agorastos cotidianului Proto Thema. El a adăugat că şi alte comunităţi de romi din zonă vor fi supuse testelor.

Grecia, cu o populaţie de 11 milioane de locuitori, a înregistrat 1.955 de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus, cu 86 de decese şi 79 de persoane la terapie intensivă.

Guvernul grec a întărit controalele pe autostrăzi şi în porturi pentru a împiedica populaţia să călătorească în insule sau în interiorul ţării cu ocazia sărbătoririi Paştelui ortodox la 19 aprilie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015