Connect with us

Social

Oltul, printre judeţele cu o diversitate mare de grupuri de romi

Avatar

Published

on

Judeţul Olt se numără printre puţinele judeţe din ţară cu o diversitate mare de grupuri de romi, potrivit unui comunicat al Prefecturii.

Este vorba de aproximativ 22 de grupuri – ursari, cărămidari, tismănari, căldărari şi romi asimilaţi.

Această informaţie a rezultate în urma unei întâlniri, desfăşurate la Prefectura Olt, a Grupului de Lucru Mixt pentru prezentarea „Planului de acţiune în beneficiul membrilor comunităţilor vulnerabile cu romi din judeţul Olt pentru perioada 2015-2025”,  aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Olt. La întâlnire au fost participat şi reprezentanţii Centrului Romilor pentru Politici Publice de Sănătate SASTIPEN.

În cadrul întâlnirii, discuţiile s-au concentrat pe necesitatea unor instrumente de lucru comune, necesare unei abordări integrate a procesului de incluziune socială, astfel încât intervenţiile să fie adaptate particularităţilor sociale care caracterizează aceste grupuri, inclusiv comunităţile tradiţionale, luând în calcul clivajele socio-economico-culturale din interiorul acestei minorităţi.

„Din cercetarea care a stat la baza întocmirii Planului, care a fost realizată în 19 localităţi din judeţ cu comunităţi însemnate de romi, a reieşit faptul că Oltul se numără printre puţinele judeţe cu o diversitate mare de grupuri de romi, aproximativ 22 (ursari, cărămidari, tismănari, căldărari, romi asimilaţi etc)”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015