Connect with us

News

ONU: Franţa se face vinovată de abuzuri împotriva drepturilor persoanelor fără adăpost

Published

on

Franţa se face vinovată de abuzuri împotriva drepturilor persoanelor fără adăpost, iar legile care garantează „o casă pentru fiecare” nu le acordă protecţia necesară celor mai vulnerabili dintre francezi, a atenţionat vineri raportorul special al ONU Leilani Farha, transmite Reuters.

Raportoarea ONU, care a vizitat taberele improvizate ale migranţilor din Paris şi Calais, cartierele defavorizate din Marsilia şi coloniile de romi de la periferiile mai multor oraşe franceze, a cerut încetarea evacuărilor care încalcă legislaţia internaţională privind dreptul la o locuinţă adecvată.

„Evacuările care au loc în întreaga Franţă, în diferite contexte, nu se desfăşoară în conformitate cu legile internaţionale privind drepturile omului”, a subliniat pentru Reuters avocata canadiană.

Aceasta a remarcat faptul că mulţi dintre cei fără adăpost nu beneficiază nici de acces la servicii de bază, iar apelurile la linia naţională de urgenţă pentru astfel de cazuri rămân de multe ori fără răspuns.

Franţa ar trebui să se concentreze mai curând pe asigurarea necondiţionată de locuinţe pentru persoanele aflate în această situaţie în loc să le deplaseze între diverse „adăposturi” în funcţie de aptitudinile lor de muncă, starea de sănătate şi statutul administrativ, a menţionat raportoarea ONU.

Oficialii guvernamentali francezi pe care Reuters a încercat să-i contacteze nu au răspuns la mesaje.

Legislaţia franceză le permite persoanelor eligibile pentru a beneficia de locuinţe sociale să recurgă la justiţie dacă nu primesc asistenţă, în cazul Parisului în interval de şase luni.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015