Connect with us

Evenimente Actiuni

Partida Romilor ”Pro-Europa” a solicitat intervenţia, LEGALĂ, a forţelor de ordine pentru a preveni şi sancţiona incidentele violente şi conflictele din interiorul comunităţii de romi, din Localitatea Murgeni

Published

on

Asociatia Partida Romilor ”Pro-Europa” a solicitat interventia, LEGALA, a fortelor de ordine pentru a preveni si sanctiona incidentele violente si conflictele din interiorul comunitatii de romi, din Localitatea Murgeni.

In data de 12.06.2020, impreuna cu Presedintele Agentiei Nationale pentru Romi – Daniel Radulescu si Directorul de Cabinet Iulian Paraschiv, m-am deplasat in Judetul Vaslui, unde am avut un dialog cu Prefectului Judetului Vaslui – Dl. Mircea GOLOGAN, cu Seful Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui – Comisar sef de politie Dl.PANTARU GABRIEL- DORU, cu Seful Jandarmeriei Judet Vaslui si cu Primarul Localitatii Murgeni.

Dialogul a vizat identificarea de solutii legale privind conflictului din interiorul comunitatii de romi din Localitatea Murgeni.

In continuare, am participat la un dialog in cadrul Consiliului Judetean cu Dl. Dumitru Buzatu – Presedinte al Consiliului Judetean. care ne-a asigurat de sprijinul domniei sale in solutionarea pasnica si legala a conflictului din comunitatea de romi din Localitatea Murgeni.

In Municipiul Barlad, am organizat un dialog cu liderii judeteni si locali ai organizatiei Partida Romilor, in vederea gasirii unei soluti pasnice a conflictului din comunitatea de romi din Murgeni.

În data de de 06 iunie 2020, Partida Romilor a solicitat interventia legala a forțelor de ordine și măsurile legale ce se impuneau, în scopul solutionarii legale a conflictului din comunitatea de romi din Localitatea Murgeni.

SESIZARE

nr.inreg.12/06.06.2020

Subcomisia pentru respectarea și apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor români aparținând minorității romilor

Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minoritatilor naționale.

Catre,

Institutia Prefectului Judetului VASLUI

Prefectului judetului Vaslui – Dl. Mircea GOLOGAN

Catre,

Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui-Seful Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui

Comisar sef de politie – Dl.PANTARU GABRIEL- DORU

In numele Asociatiei Partida Romilor ”Pro-Europa” si in calitate de reprezentant al minoritatii de romi, in Parlamentul Romaniei, va adresez prezenta Sesizare, prin care va solicitam sa dispuneti masurile legale ce se impun, pentru a restabili ordinea de drept si a pune capat manifestarilor violente si conflinctului in interiorul comunitatii de romi din Localitatea Murgeni, Judet Vaslui.

Solicitam interventia fortelor de ordine pentru a preveni si sanctiona incidentele violente, conflictele din interiorul comunitatii de romi, din Localitatea Murgeni, Judet Vaslui, in scopul prevenirii escaladarii acestui conflict violent si pentru a inlatura orice forma de manifestare violenta sau forma de razbunare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015