Connect with us

Sanatate

Peste jumătate dintre români îşi monitorizează starea de sănătate cu ajutorul telefoanelor smart

Published

on

Peste jumătate dintre români (56%) consideră că monitorizarea continuă a stării de sănătate cu ajutorul dispozitivelor inteligente i-a ajutat la reducerea nivelului de stres în perioada pandemiei, relevă un studiu de specialitate, publicat miercuri.

Aceeaşi cercetare derulată de producătorul de smartphone-uri Oppo arată că 52% dintre cei intervievaţi au răspuns că apelează la telefonul smart pentru a-şi monitoriza starea de sănătatea, numărul de paşi efectuat într-o zi, pulsul şi/sau saturaţia de oxigen.

Celelalte dispozitive menţionate de respondenţii studiului pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale organismului sunt: smartwatch-ul – în proporţie de 17%, respectiv fitness band (9%).

Conform sursei citate, cei mai mulţi dintre participanţii la studiu au fost atenţi la mişcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% şi-au contorizat numărul de paşi, în timp ce 39% şi-au monitorizat saturaţia de oxigen, iar 37% au inclus pulsul printre funcţiile vitale cărora le-au dat atenţie sporită în acest context.

De asemenea, 55% dintre respondenţi au admis că, în perioada pandemiei, au resimţit un nivel mai crescut de anxietate comparativ cu intervalul similar anterior, dar 56% consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia.

Mai mult, peste două treimi (68%) din totalul celor chestionaţi au păstrat obiceiul de a fi atenţi la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015