Connect with us

La zi

Peste o treime dintre elevii romi au avut medii de admitere la liceu peste 7

Avatar

Published

on

Elevii romi care au trecut de Evaluarea Nationala si au dorit sa-si continue studiile au avut la dispozitie locuri speciale in fiecare dintre unitatile de invatamant liceal din Capitala.

Timp de doua zile, luni si marti, 7 – 8 iulie, la Colegiul National „Miquel Cervantes” din Bucuresti au avut loc sedinte publice de repartizare a absolventilor claselor a VIII-a, pe locurile speciale destinate minoritatii rome.
”Este o politica afirmativa pe care Guvernul Romaniei o promoveaza de 15 ani. Exista locuri special acordate pentru romi, atat in licee, cat si in toate facultatile din tara”, a declarat domnul Catalin Manea, secretar general al Partidei Romilor Pro-Europa.

”Avem 572 de candidati, iar numarul de locuri disponibile este de 800. Sunt mai mult decat suficiente. Sa speram ca fiecare va opta si va ajunge acolo unde se potriveste mai bine”, a fost mesajul doamnei Liliana Toderiuc, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Aproape 200 de absolventi romi ai claselor a VIII-a au avut medii de admitere peste 7,00.

In prima zi de repartizare a elevilor romi in liceele bucurestene s-au prezentat candidati cu mediile cele mai mari, repartizarea facandu-se in ordine descrescatoare a mediei de admitere.

Cea mai mare medie a fost 9,47, elevul optand pentru Liceul „Gheorghe Sincai”. Au mai fost trei elevi cu medii peste 9,00 si 58 de elevi cu medii intre 7,00 si 8,00. Candidatii cu medii mari au putut opta pentru licee, precum „Gheorghe Sincai”, „Sfantul Sava”, „I.L. Caragiale” si „Jean Monnet”.

Pe langa candidatii din Bucuresti exista si 128 de candidati din afara Capitalei, cei mai multi provenind din judete precum Dambovita, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

De organizarea si bunul mers al acestei actiuni s-a ocupat Partida Romilor „Pro-Europa” prin presedintii sucursalelor de sector din Bucuresti alaturi de inspectori scolari care au reusit sa pastreze o buna desfasurare a acestei actiuni, iar toti cei prezenti sa plece multumiti pentru reusita unei repartizari la unul dintre liceele bucurestene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015