Connect with us

Asul de trefla

Ploiești: Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII” – Ediția a VIII-a

Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII”, ediția a VIII-a, se va desfășura la Ploiești în perioada 24-26 septembrie

Published

on

Festivalul „ALFABETUL CONVIEȚUIRII”, ediția a VIII-a, se va desfășura la Ploiești în perioada 24-26 septembrie. Proiectul este inițiat de UNIUNEA ELENĂ DIN ROMÂNIA şi cofinanțat de PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI.

Menit să promoveze dialogul intercultural și unitatea în diversitate, Festivalul interetnic va debuta pe 24 septembrie, la ora 17.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale. Ulterior, în prezența autorităților și a invitaților, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, pe scena amenajată în zona de Sud a Bulevardului Independenței, zona Monumentului Vânătorilor.

În cele trei zile de spectacole, pe scena festivalului, vor evolua peste 800 de artiști din România și Grecia. De asemenea, vizitatorii vor putea aprecia tradiția, civilizația și cultura comunităților etnice prezente la eveniment prin vizitarea standurilor de prezentare, special amenajate în zona menționată.

În cadrul festivalului „Alfabetul Conviețuirii” de la Ploiești va concerta și trupa Mahala Rai Banda, evenimentul este susținut și de către Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015