Connect with us

Remember

Poveştile victimelor Holocaustului Romilor, aduse în atenţia internauţilor

Avatar

Published

on

Holocaustul romilor, numit și Holocaustul „uitat”, pentru că majoritatea persoanelor nu au auzit niciodată despre el, este amintit printr-o campanie lansată de Centrul European pentru Drepturile Romilor (ERRC) pe reţelele de socializare.

Campania, care a strâns deja peste 100.000 de susținători în primele zile, a fost lansată înainte de Ziua Comemorării Holocaustului Romilor, care este marcată în fiecare an, pe 2 august.

În timpul acțiunilor naziste de eradicare a romilor din Europa, sute de mii de persoane au fost torturate și ucise. Romi au fost de asemenea obiectul unor experimente medicale înfiorătoare ale naziștilor, se arată în comunicatul ERRC care luptă împotriva excluderii și a opresiunii romilor în întreaga Europă.

Campania constă în selectarea unor povești individuale ale victimelor și ale unor fapte mai puțin cunoscute în legătură cu greutățile întâmpinate de romi în timpul Holocaustului. Pentru a ilustra aceste povești și fapte au fost folosite fotografii originale furnizate de Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

‘Trebuie să ne asigurăm că o tragedie ca Holocaustul nu se va mai repeta’’, a declarat directorul pe probleme de cercetare și networking al ERRC, Djordje Jovanovic, ale cărui rude au fost de asemenea deportați în lagăre de concentrare și uciși în perioada nazistă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015 Shared By Fancy Text Generator