Connect with us

Social

Preşedinte de CJ solicită Guvernului ca banii de „Lapte şi corn” să fie folosiţi pentru a lua tablete elevilor

Partida Romilor

Published

on

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Dan Manu, solicită Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să dea posibilitatea consiliilor judeţene să folosească banii disponibili după suspendarea Programului „Lapte şi corn” pentru achiziţia de tablete, calculatoare şi conexiune la internet pentru elevi.

Potrivit documentului citat, după suspendarea Programului „Lapte şi corn” în judeţul Argeş este disponibilă suma de 8 milioane lei, bani ce ar putea fi folosiţi pentru a-i ajuta pe elevi să urmeze cursurile online, dacă aceştia nu au tablete, calculatoare şi conexiune la internet.

„Pe fundalul pandemiei de coronavirus, şcolile au fost închise, iar copiii sunt acum nevoiţi să urmeze cursurile online. O situaţie mai mult decât tristă pentru că, pe lângă cursurile propriu-zise, şcoala înseamnă şi socializare. Chiar şi în aceste condiţii, din păcate, predarea online este imposibil să ajungă în toate casele. Cei mai afectaţi sunt copiii din familiile vulnerabile care nu au resurse să lupte pentru educaţia copilului. Pentru că nu ştim câte luni vom fi în această situaţie şi pentru că s-a decis ca în acest an şcolar elevii să nu se mai întoarcă în şcoală, împreună trebuie să găsim o soluţie. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a iniţiat Campania „Fă un copil fericit! Adu-i şcoala mai aproape!” şi a transmis o solicitare de sprijin şi Consiliului Judeţean Argeş”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de preşedintele CJ Argeş.

El solicită Guvernului să iniţieze o ordonanţă care să permită administraţiilor judeţene să folosească banii rămaşi după suspendarea cursurilor, din Programul „Lapte” şi corn, pentru achiziţia de tablete, calculatoare şi conexiune la internet pentru elevi astfel încât aceştia să poată participa la cursurile online.

„Urmare acestei solicitări, Consiliul Judeţean Argeş transmite o scrisoare deschisă Guvernului României prin care solicită iniţierea unei Ordonanţe de Guvern prin care să se dea posibilitatea consiliilor judeţene de a folosi banii disponibili rămaşi ca urmare a suspendării Programului ‘Lapte şi corn’, aproximativ 8 milioane lei, pentru a achiziţiona tablete, calculatoare, conexiune internet pentru elevii care nu beneficiază de aceste lucruri. O amânare a acestui lucru poate avea foarte multe implicaţii iar o pauză mare de la învăţare este dăunătoare pentru elevi. În acest context, copiii au nevoie de un plan bine pus la punct”, se mai menţionează în documentul citat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015