Connect with us

Eveniment

Preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, a participat la scoaterea în procesiune a raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Published

on

Un om credincios, preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, a ţinut să fie prezent anul acesta alături de alte câteva mii de oameni, vineri dimineață, la scoaterea în procesiune a raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Ceremonia religioasă a avut loc în jurul Catedralei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași.

Preşedintele PRPE este însoţit la Iaşi de către familie şi câţiva colegi de la emisiunea „Din viaţa romilor”. Nicolae Păun vorbeşte despre importanţa credinţei în viaţa fiecărui om şi cât de important este pelerinajul de la Iaşi pentru el şi familia sa.

Un amplu interviu cu preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun, realizat de către producătorul emisiunii „Din viaţa romilor”, Monica Cornea, veţi putea urmări într-o ediţie specială sâmbătă 19 octombrie, de la ora 10 la Naţional TV.

Cuvioasa Parascheva, cunoscută și sub numele de Paraschiva, este o sfântă venerată în Biserica Ortodoxă Română și în alte biserici de rit oriental, sfânta patroană a Moldovei.

Sfânta Parascheva s-a născut la începutul secolului al XI-lea, în satul Epivat, Tracia, nu departe de Constantinopol, din părinți bogați și binecredincioși.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015