Connect with us

Social

Prevenirea abandonului scolar in comunitatea de romi din Silivas

Published

on

Dreptul la educatie este unul constitutional de care trebuie sa beneficieze toti copiii, indiferent de apartenenta etnica, religie sau conditie sociala.
Reprezentatii Inspectoratului de Politie Judetean Alba, ai Inspectoratului Scolar Judetean Alba, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si protectie a Copilului Alba, impreuna cu reprezentati ai Primariei comunei Hoparta, ai Departamentului de Servicii Sociale Ocna Mures, Asociatiei „Bunul Samaritean Ocna Mures” si ai Centrului Educational „Sfanta Filofteia” din satul Silivas, au discutat in cadrul unei intalniri desfasurate in localitatea Silivas.

Scopul intalnirii a fost constientizarea parintilor fata de importanta educatiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasa, intr-un climat familial adecvat.

La discutii au participat si membrii ai comunitatii de rromi din Silivas ai caror copii nu frecventeaza sau absenteaza in mod repetat de la cursurile de invatamant.

La scoala din Silivas au fost prezenti peste 40 de parinti care au fost informatii de catre toti reprezentantii institutiilor participante si le-au fost evidentiate serviciile de care pot beneficia copiii, cu conditia ca acestia sa frecventeze scoala, avand in vedere ca, in localitatea Silivas, functioneaza un centru educational, destinat prevenirii esecului si abandonului scolar.
Politistii Sectiei 3 Politie Rurala Aiud, au adus in atentie prevederile noului Cod Penal, care incrimineaza infractiunea de impiedicare a accesului din invatamantul general obligatoriu de catre parintele sau persoana careia i-a fost incredintat minorul.

Pedeapsa prevazuta pentru aceasta infractiune este de inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda, potrivit legii.

Aceasta intalnire este o continuare a demersului inceput in luna ianuarie a acestui an, participantii propunandu-si ca prin dialog si implicare sa-i determine pe membrii comunitatii de rromi sa-si trimita copiii la scoala.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015