Connect with us

La zi

Primar acuzat că i-a interzis unei eleve de etnie romă să urce în microbuzul școlar

Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat

Published

on

Primarul comunei Petrachioaia din județul Ilfov este acuzat că i-a interzis unei eleve de 13 ani să urce în microbuzul școlar.

Profesoara de limba română Cristina Tunegaru a scris ieri că interdicția ar fi fost impusă după ce fata ar fi trântit ușa de la microbuz la urcare, iar șoferul primăriei ar fi decis să o dea jos și “să-i arunce injurii rasiale ca ‘cioară’, ‘țigancă jegoasă’”. Iulian Cristache, președintele Federației Părinților, a anunțat că a luat legătura cu Ministerul Educației și cu CNCD.

Președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat că s-a autosesizat în acest caz.

Profesoara de limba română Cristina Tunegaru a relatat ieri, pe pagina sa de Facebook, că “o fetiță din clasa mea nu mai are voie să se urce în microbuzul școlar, începând de astăzi. I-a interzis primarul. Atenție, o fetiță de 13 ani, din clasa a VII-a, vine la școală singură când toți ceilalți copii urcă în microbuze”.

Sursa: edupedu.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015